ALBAT
Passie voor persoonlijk wonen

Kortrijk | Papenstraat 17 en 19

Kortrijk | Papenstraat 17 en 19

Te koop: twee unieke toppers in historisch Kortrijk...

NOG 1 WONING TE KOOP aan 6% BTW: Twee afgewerkte en instapklare nieuwbouwwoningen in de historische stadskern... met 3 slaapkamers én gezellige tuin! Droom jij ook van een lichtrijke THUIS voor jou en jouw gezin? Van een fantastische architectuur, grote raampartijen, een uniek uitzicht, voorzien van alle comfort en gebouwd volgens de laatste energienormen? Wat dacht je van deze twee gloednieuwe pareltjes met 3 slpks en privétuin? Hier staat luxueus, modern en energiebewust wonen op de voorgrond dankzij energiezuinige technieken, duurzame materiaalkeuze en oog voor een hedendaagse architectuur. En genieten? Dat doe je met een glaasje in de hand vanuit jouw gezellige, reeds aangelegde privétuin met uniek uitzicht op de oude Sint-Michielskerk in centrum Kortrijk. Reeds 1 woning verkocht, word jij de nieuwe buurman- of vrouw?

Toplocatie in het hart van Kortrijk aan 6% BTW
Waar eens twee vervallen gebouwen stonden te verpauperen, bouwde Albat & Partners nv twee gloednieuwe, stijlvolle en energie-efficiënte woningen met 3 slaapkamers en gezellige stadstuin in het hart van de bruisende stad Kortrijk. Duurzaam, ruim en zorgeloos wonen in een uniek pand met architecturale allure: dat is waar deze twee gezinswoningen in het hart van de historische binnenstad dan ook voor staan.

Deze twee gloednieuwe koopwoningen bevinden zich op wandelafstand van het gekende Buda-eilandje, het kloppende hart van hip Kortrijk. Nog dichterbij bevinden zich de verlaagde Leieboorden die momenteel een complete make-over ondergaan en een heel gezellige plaats worden om te vertoeven. Dit geeft niet enkel een boost aan jouw persoonlijke leven, maar ook aan de marktwaarde van jouw gloednieuwe thuis!
Naast de toplocatie en hedendaagse architectuur met duurzame technieken, hebben beide woningen nog andere ultratroeven achter de hand voor wie graag ruim woont in het centrum van de stad: drie slaapkamers, drie verdiepingen, een ruime fietsenberging en een huis dat baadt in het licht. Het verloederde achterpand werd ontmanteld en verwijderd en werd getransformeerd tot een originele ommuurde stadstuin met bomen, gescheiden terras en berging… mét zicht op de mooie, oude Sint-Michielskerk natuurlijk.

Een absolute droom voor een zorgeloos leven met het hele gezin!

Download het grondplan en gedetailleerd lastenboek verder op deze pagina.


Toplocatie in een topstad met Mobiscore 9,1/10
•    Diverse schoolcampussen: op wandel- en fietsafstand
•    Treinstation Kortrijk + busterminal: 500 m wandelafstand
•    Ontsluiting invalswegen: E403 en E17 te bereiken via Kortrijkse buitenring R8
•    Bars, restaurants: veelvuldig aanwezig in de omliggende centrumstraten


Specificaties
•    Bruto bewoonbare oppervlakte 17: 185,89 m²
•    Bruto bewoonbare oppervlakte 19: 185,14 m²
•    Perceeloppervlakte 17: 152,50 m²
•    Perceeloppervlakte 19: 145,10 m²
•    Gelijkvloers: inkomhal, apart toilet, ruime fietsenberging, lichtrijke open keuken met eetplaats in vide en zicht op de tuin via hoge raampartijen, aangelegd terras, aangelegde tuin (voorlopig zonder scheidingsdraad in het midden, of volgens de wens van de kopers), ruime tuinberging.
•    Verdieping 1: slaapkamer 1, badkamer, woonkamer, vide.
•    Verdieping 2: slaapkamer 2, badkamer met afzonderlijk toilet, slaapkamer 3.

Verwarming
De woningen worden voorzien van een onderhoudsvriendelijke Inverter gestuurde lucht/water warmtepomp van het merk DAIKIN met vloerverwarming zowel op de gelijkvloers (incl. fietsenberging) als op de verdiepingen. De warmtepomp is tevens uitgerust met een actieve koeling module. Hierdoor is het mogelijk om gekoeld water (minimum 18°C!) door de vloerverwarming te sturen.

Voor de productie van het sanitair warmwater wordt gebruik gemaakt van een geïsoleerde energietank.
De tank bevat een hoeveelheid (230 liter) water dat fungeert als energiebuffer.

De unieke structuur van de buitenunit verhoogt het algemene rendement en vermijdt extra elektriciteitsverbruik in de winter bij het beschermen van de unit. De werking is gegarandeerd tot - 25°C.


Kwaliteit van fundering tot afwerking
Bij Albat begint kwaliteit met een degelijke fundering. Aan de hand van de resultaten van de dieptesondering werd de stabiliteitsstudie opgemaakt door een gespecialiseerd ingenieursbureau. Die aandacht voor kwaliteit werd doorgetrokken tot aan het laatste afwerkingsdetail. Er werd steeds gekozen voor kwaliteitsproducten en samengewerkt met een vast bouwteam dat ook na de oplevering garant blijft staan voor de nazorg.


Bouwen zonder zorgen: 100% voltooiingswaarborg
Albat bezorgt de kopers van een woning steeds een 100 % voltooiingswaarborg die versterkt wordt door BNPPARIBASFORTIS. Dit is uiteraard een totaal andere zekerheid dan de 5 % waarborg die door andere aannemers gegeven wordt en die geen enkele indicatie geeft over de financiële gezondheid van het bedrijf. Deze waarborg is immers niets meer dan een deel van het voorschot van de kopers dat op een waarborgrekening vastgezet wordt. In bijna alle gevallen is deze ruim onvoldoende om de woning af te werken in geval van een faillissement van de aannemer. Bij Albat koopt u dankzij de 100% voltooiingswaarborg gegarandeerd zonder zorgen.

Duurzaamheid en waardenbehoud
Bouwen volgens de BEN-normering (bijna-energieneutrale woningen) werd vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt zoveel als mogelijk uit groene energiebronnen gehaald.

Alle woningen die Albat & Partners bouwt, behalen een E-peil dat steeds beter scoort dan de opgelegde normen. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat zij ruimschoots aan de BEN-normering (E30 of lager) voldoen.
Interesse? Koop nog tot eind 2023 met zekerheid aan 6% BTW (project: afbraak en wederopbouw).Download het grondplan en gedetailleerd lastenboek verder op deze pagina.

Wooneenheden

Huis nr.Huisnummer Type Woon-opp.Woonoppervlakte Totale opp. perceelTotale perceelsoppervlakte Slaapk.Slaapkamers Prijs excl. kostenPrijs exclusief kosten Plan Lasten-boekLastenboek
17 Gesloten 186 m2 153 m2 3 € 540 000
19 Gesloten 185 m2 145 m2 3 € 540 000

Meldingsplicht

 • Stedebouwkundige bestemming
  Woongebied
 • Dagvaarding
  Geen dagvaarding uitgebracht
 • Recht van voorkoop
  Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening
 • Overstromingsgevoeligheid
  Niet overstromingsgevoelig
 • Bouwvergunning
  Vergunning uitgereikt
 • Verkavelingsvergunning
  Geen verkavelingsvergunning

Uw contactpersoon

Alain Vanwynsberghe
 0475/67.77.64
 info@albat.be

Alain Vanwynsberghe
Terug naar overzicht