ALBAT
Passie voor persoonlijk wonen

Roeselare | Urban Eden

Unieke villa-appartmenten te koop in Roeselare

Urban Eden is een stijlvol en doordacht woonproject met 18 duurzame villa-appartementen in hoogstaande afwerking. Het project focust op levenslang wonen zonder zorgen, met aandacht voor rust, comfort, energiezuinige technieken en een gezond binnenklimaat. Urban Eden is gelegen in de Wolstraat, een groene en vriendelijke woonbuurt op een steenworp van het gezellige stadscentrum van Roeselare vandaan. De nabijheid van de natuurlijke amfibieënpoel charmeert al decennia lang de omwonenden en wordt dankzij dit project extra tot leven gewekt.

MEER LEZEN, PLANNEN EN VERGELIJKEN?

Surf binnenkort naar www.urbaneden.be (website in opbouw) en vraag de projectbrochure aan!

BINNENKORT TE KOOP: 18 LUXUEUZE VILLA-APPARTEMENTEN

 

De wolstraat kenmerkt zich als een rustige, groene woonbuurt dichtbij de stad Roeselare. Hier bouwt Albat & Partners momenteel aan jouw URBAN EDEN: 2 stijlvolle, kwaliteitsvolle en doordachte meergezinswoningen met in totaal 18 villa-appartementen. Het woonproject omringt de natuurlijke amfibieënpoel die de woonbuurt een groen en rustgevend cachet geeft. Dit verdoken groene pareltje dichtbij het mooie Roeselare heeft heel wat moois voor jou in petto!

 

Het bouwproject wordt gekenmerkt door een moderne architectuur, kwaliteitsvolle afwerking, veel lichtinval en duurzame technieken. Dit zijn de noodzakelijke ingrediënten voor wie wil kopen met het oog op levenslang wonen in totale gemoedsrust. Het groene kader, de doordachte inplanting, open fietsenstalling op het gelijkvloers, doorzichten naar de vijver, enz. zijn daarenboven een extra plus!

 

 

 

Klaar voor een duurzame toekomst

 

De 4 meergezinswoningen worden gebouwd volgens de regels van de kunst en stelt duurzaamheid voorop. Warmtepompen met geothermie en andere energiebesparende maatregelen maken dat dit gloednieuwe project voldoet aan alle BEN-voorschriften. PV-panelen kunnen optioneel nog extra bijgeplaatst worden om je energiefactuur extra naar beneden te halen. Regenwater wordt maximaal herbruikt, zoniet vertraagd geloosd in de riolering.

 

 

 

Aandacht voor vlotte én groene mobiliteit

 

Vanuit mobiliteitsstandpunt werd doordacht gekeken naar een vlotte ontsluiting van de woonzone. Daarom worden de twee bovengrondse bouwvolumes met elkaar verbonden via een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. Deze parkeerkelder biedt plaats voor 18 wagens waarvan 6 met een elektrische laadpaal. Bovengronds tref je eveneens 6 parkeerplaatsen terug, eveneens allen uitgerust met een laadpaal.

Om het fietsgebruik aan te moedigen, voorziet Urban Eden een ruime fietsenstal op maaiveldniveau.

 

Landschapsontwikkeling

 

Het Landschapsarchitectenbureau Avantgarden boog zich met veel zorg over dit project en schetste een groenontwerp dat focust op het behoud en verdere ontwikkeling van de landschappelijke en ecologische waardes van deze natuurzone op wijkniveau. Met Natuurpunt werd diepgaand overlegd over de aanleg, beplanting en aanpak van de groenzone rondom het project. Hierdoor kwamen wij tot volgend ontwerp met o.a. deze aandachtspunten:

 

     Beperking van de verharding d.m.v. grasbetontegels op de bovengrondse parkeerstroken en gebruik van waterdoorlatende klinkerverharding.

 

     De bovengrondse parkeerzones worden geïmplementeerd in een groen kader bestaande uit ruige, streekeigen vegetatie.

 

     Aandacht voor beplanting bestaande uit inheemse soorten, planten met een aantrekkelijke bloeiwijze of vruchtproductie voor insecten, amfibieën en vogels.

 

     Tussen de twee bouwloten wordt een pad met een natuurlijke kiezelverharding aangelegd dat in de natte zones overgaat naar een knuppel-/vlonderpad om te eindigen in een houten vlonder langsheen en over het water. Zo kan men extra genieten van de rijke fauna en flora van de aanpalende poel.

 

MEER LEZEN, PLANNEN EN VERGELIJKEN?
Surf binnenkort naar www.urbaneden.be (website in opbouw) en vraag de projectbrochure aan!

 

Over ALBAT & PARTNERS:

 

Albat & Partners wordt al meer dan 30 jaar gewaardeerd om haar zeer klantgerichte aanpak. Elke klant wordt persoonlijk begeleid, geadviseerd en ontzorgd door een huiselijk team waaronder de zaakvoerder zelf. De ontwikkelaar bouwt met focus op zorgeloos wonen of investeren, liefst voor een leven lang. Dat wil zeggen: zorgvuldig gekozen technieken, hoogwaardige afwerkingsmaterialen, comfortabel wonen, energiebewust bouwen en een ultragezond binnenklimaat. Albat bouwt voor jou geen huis maar een thuis; het is de plek waar je het verhaal van jouw leven neerpent, met alles erop en eraan. Daarom bouwt Albat enkel op locaties en gronden met een topligging, waar de nodige faciliteiten binnen handbereik zijn, net als de rust van een groene omgeving in de nabijheid van een levendige stads- of dorpskern.

 

Op zoek naar een bouwpartner die bouwt alsof het voor zichzelf zou zijn? Welkom bij Albat.

 

 

WORD ALS EERSTE OP DE HOOGTE WORDEN GEBRACHT VOOR URBAN EDEN EN MELD JE AAN VIA:

 

INFO@ALBAT.BE | 0475/67.77.64

Meldingsplicht

 • Stedebouwkundige bestemming
  Woongebied
 • Dagvaarding
  Geen dagvaarding uitgebracht
 • Recht van voorkoop
  Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening
 • Overstromingsgevoeligheid
  Niet overstromingsgevoelig
 • Bouwvergunning
  Vergunning uitgereikt
 • Verkavelingsvergunning
  Verkavelingsvergunning

Uw contactpersoon voor dit project

Alain Vanwynsberghe
+32 (0)475 67 77 64
alain@albat.be

Alain Vanwynsberghe
Terug naar overzicht