ALBAT
Passie voor persoonlijk wonen

Gent | Gentbrugge

Gent | Gentbrugge

Gentbrugge

BINNENKORT TE KOOP: Op de voormalige fabriekssite “Tubel” bouwt Albat een duurzaam en kwaliteitsvol woonproject grenzend aan het natuurgebied Gentbrugse Meersen. Dit project is opgebouwd uit 4 stijlvolle en lichtrijke woonvolumes die in totaal 46 woonentiteiten, een gemeenschappelijk ondergronds (parkeer)gedeelte en enkele bijgebouwen omvatten. Elke wooneenheid beschikt over 1, 2 of 3 slaapkamers en een privatieve tuin of terras. De vergunning werd bekomen en de commercialisatie van de werken wordt aangevat in de lente van 2019!

BINNENKORT TE KOOP IN GENTBRUGGE: modern nieuwbouwproject van 46 stijlvolle appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en privatieve tuin of terras vlakbij natuurgebied Gentbrugse Meersen.

De vergunning werd bekomen en de commercialisatie van de werken wordt aangevat in de lente van 2019!

Exacte locatie: Gentbruggekouter 79, Gentbrugge (voormalige Tubel-site)


TROEVEN VAN DE OMGEVING EN MOBILITEIT

 • Gent centrum: bruisende stad op amper 5 km
 • Gentbrugge: Zuidoostelijk gelegen deelgemeente van de stad Gent. Wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de Schelde en het beschermd natuurgebied Gentbrugse Meersen. Naast Gent grenst Gentbrugge aan de deelgemeente Ledeberg, en de groene gemeentes Merelbeke, Melle, Heusden en Destelbergen. Gentbrugge telt diverse kasteelsites, en is gekend om haar tuinbouw. Centrum Gentbrugge op 500m met alle nutsvoorzieningen bereikbaar op wandelafstand (bank- en postkantoor, geldautomaten, diverse supermarkten, scholen en crèches, sporthal)
 • Natuurgebied Gentbrugse Meersen: één van de groene polen van Gent. Omvat 240 ha bos- en wandelgebied en werd recent heraangelegd met vrolijke speelzones en een geboortebos. Het natuurgebied grenst aan het woonproject Tubel en is tevens bereikbaar via een publiek fiets- en wandelpad dat aansluit op het jaagpad langsheed de Schelde.

 
 • Te voet: centrum Gentbrugge en diverse nutsvoorzieningen op +/- 500 m
 • Fiets: bushaltes, winkels, centrum Gentbrugge of centrum Gent op fietsafstand
 • Trein: station Gentbrugge op 2 km, station Gent Dampoort op 3,5 km en station Gent-Sint-Pieters op 5,5 km fietsafstand en eveneens vlot bereikbaar met de bus.
 • Bus: bushalte ‘Gentbrugge Voetbalplein’ paalt vlak aan de projectsite Tubel
 • Wagen: oprit E17/E40 en R4 (Industrieweg) op 2,4 km met dichtst bijzijnde benzinestation op 2,4 km
 • Publiek fiets- en wandelpad: de Gentbruggekouter wordt via een publiek wandel- en fietspad dat de projectsite doorkruist, verbonden aan het noordelijk gelegen autovrije jaagpad langsheen de Schelde


TROEVEN VAN DEZE WOONENTITEITEN

ALGEMEEN:

Deze 46 stijlvolle appartementen met 1-, 2- of 3 slaapkamers, maken deel uit van het woonproject ‘Tubel’ dat gekenmerkt wordt door een typologie van 4 compact gestapelde woningen bestaande uit maximaal 4 bouwlagen. Deze stapelwoningen werden ontworpen met een uiterst moderne architectuur en hedendaags design, en worden kwalitatief afgewerkt met duurzame materialen en technieken. De bouwheer focust op energiearm wonen, met maximaal behoud van het groene karakter van de omgeving.

Elke wooneenheid beschikt naast de gemeenschappelijke groen- en speelzones over een ruime aanpalende privatieve tuin of terras. De tuinen geven de grondgebonden woonentiteiten (32% van het totale aantal) de kwaliteiten van een halfopen bebouwing met als surplus een verkeersvrije groene (onderhoudsarme speel,- en gezinsvriendelijke) omgeving die sociale omgang met de buurtbewoners stimuleert.

Het woonproject beschikt over een ondergrondse parkeerzone, bovengrondse parkeerzones voor mindervaliden, diverse fietsenstallingen en laadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Dankzij diverse speelwadi’s, een publiek fiets- en wandelpad, speelheuvels en een gemeenschappelijke moestuin, beoogt de bouwheer geen geïsoleerde woonsite te ontwerpen, maar wordt sociale integratie met de buurt en verbinding met het natuurlijke karakter van de omgeving gestimuleerd.

Het project situeert zich binnen een verkeersluwe, gezinsvriendelijke en groene privatieve omgeving met een blijvend open karakter. Er wordt gestreefd naar het zoeken van de optimale verhouding tussen aangenaam wonen en leven binnen een groene omgeving aan de rand van verstedelijkt gebied, zonder verdere aantasting van het bestaande groengebied en diens beleving ervan door de toekomstige bewoners en reeds bestaande buurtbewoners.

SPECIFICATIES:

 • Bewoonbare oppervlakte: tussen 54,95 m² en 126,91 m²
 • Gevarieerde mix: 12 één-, 18 twee-, en 16  drieslaapkamerappartementen
 • Privatieve tuinen tussen 106,69 m² en 338,26 m², of afgescheiden privéterrassen tussen 21,11 m² en 70,11 m². Onderhoudsvriendelijk en geschikt voor jonge gezinnen.
 • Indeling: inkomhal, apart toilet, ruime leef-/eetruimte met open keuken, berging, 1 -, 2 - of 3 slaapkamers met master bedroom met dressing, badkamer met douche of ligbad, ondergrondse garage en overdekte fietsenberging.
 • Sleutel-op-de-deur afgewerkt met kwaliteitsmaterialen geheel volgens uw persoonlijke wensen.

Verdraaiende woonvolumes en terrassen: voor ‘doorzicht’ vanuit verschillende hoeken, ter versterking van de privacy, en voor een aantal uren direct zonlicht op elk terras.

Naar materialisatie wordt er gekozen voor sobere, duurzame materialen en zal er ingezet worden op energiezuinige technieken.

OPVANG HEMELWATER:

 • Speelwadi en grachten: Noordelijk gelegen op de projectsite wordt het bestaande blusbekken omgevormd tot een zacht hellende speelwadi die dienst zal doen als opvangbekken voor hemelwater. Deze wadi wordt omgeven door bestaande wilgenbosjes en nieuw aan te planten struwelen en bosjes, en wordt doorkruist door een houten brugje dat het publieke wandel- en fietspad doortrekt vanaf het jaagpad langsheen de Schelde tot aan de Gentbruggekouter.

 • Ten westen van de projectsite wordt een kleinere, met grind gevulde wadi aangelegd, omgeven door speelheuvels, speelstammen en zitbanken. De wadi verbindt de zuidelijk en westelijk gelegen grachten met de speelwadi ten noorden van de site. De grachten worden beplant met moerasbeplanting.

 • Albat & Partners ontving het akkoord van Natuurpunt om bij extreme weersomstandigheden het overtollige hemelwater te mogen storten in de aanpalende weidelandschappen.  Gezien de opvangcapaciteit van de noordelijk gelegen wadi, zal dit in de praktijk echter zelden of nooit van toepassing zijn.

GROENAANPAK:

In samenspraak en overleg met landschapsarchitect Jean-François Vanden Abeele van bureau “Fris in het landschap”, Natuurpunt en de Groendienst van stad Gent, focust Albat & Partners op een respectvolle omgang met de natuurlijke karakteristieken van het landschap waardoor een sterke meerwaarde wordt gecreëerd voor de omgeving, de toekomstige bewoners en de buurtbewoners. Het noordelijk gedeelte van de site werd integraal afgestaan aan Natuurpunt.

De site focust op duurzaam en gezond wonen en leven. Daarom voorziet de site in een gemeenschappelijke moestuinzone waarbij sociale omgang, bewustwording en gezond leven wordt gestimuleerd.

INBEGREPEN DUURZAME EN ENERGIEZUINIGE TECHNIEKEN:
 • Blowerdoortest na afwerking
 • Hergebruik regenwater voor toiletten en beregening tuin
 • Hellende groendaken zorgen voor de opvang van hemelwater. Het afschuinen van de bovenste bouwlaag van de 4 stapelvolumes zorgt tevens voor een ruimtelijke dialoog tussen de gebouwen onderling en de omliggende woningen.

 • E-peil per woning zich tussen 37 en 47 (berekend op een geschatte luchtdichtheid van 5)
 • Warmtepomp Daikin van derde generatie met koelmiddel R32 (BEN-woning) met vloerverwarming. Bekijk hier de video.

 • 100% voltooiingswaarborg verstrekt door BNP Paribas Fortis. Meer weten? Klik hier. Een voorbeeld downloaden? Klik hier.
 
FASERING EN START VAN DE WERKEN:

 • Fase 1 (ondergrondse kelder en achterste woonvolumes 3 en 4): lente 2019
 • Fase 2 (woonvolumes 1 en 2): te definiëren


TIP:

Bereken uw maandelijkse afbetaling via de ONLINE LENINGSIMULATOR van Keytrade Bank. U vindt de link rechts op deze pagina, onder de invulfiche.

Meldingsplicht

 • Stedebouwkundige bestemming
  Woongebied
 • Dagvaarding
  Geen dagvaarding uitgebracht
 • Recht van voorkoop
  Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening
 • Overstromingsgevoeligheid
  Niet overstromingsgevoelig
 • Bouwvergunning
  Geen vergunning uitgereikt
 • Verkavelingsvergunning
  Geen verkavelingsvergunning

Uw contactpersoon voor dit project

Alain Vanwynsberghe
0475/67.77.64
info@albat.be

Alain Vanwynsberghe
Terug naar overzicht